AAA-Magasinet

  Nettmagasinet det lønner seg å lese.
   

  Veibomberadar-produsent ble årets Gaselle-bedrift 2010

  – Utmerkelsen er anerkjennende og oppmuntrende, sier gründer og daglig leder Egil Eide i 3d-Radar til Dagens Næringsliv. Radaren brukes til å identifisere veibomber og miner i Afghanistan og Irak.

  husky veibombe radar

  Vil bli Supergaselle

  Gründeren takker NTNU og et tett samarbeid mellom forskning og næringsliv for seieren. Nå er målet å bli Supergaselle. – Jeg har lest om Supergasellen, som har vunnet åtte år på rad, så det blir neste mål, sier Eide.

  Brukes av USAs forsvar

  Egil Eide dedikerer seieren til sine kolleger og forskningsmiljøet på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim (NTNU). Eide tok doktorgrad ved NTNU, og det er dette forskningsarbeidet som er blitt kommersialisert gjennom 3d-Radar.

  Drahjelp fra NTNU

  Eide dannet selskapet sammen med doktorgradsstudent Haakon Bryhni fra Universitetet i Oslo. Han fikk såkornfondet Nunatak inn på eiersiden. Dessuten var flere NTNU-professorer med på eiersiden fra starten.
  – I starten fikk vi mye drahjelp gjennom samarbeidet med NTNU. Med laboratoriet og infrastruktur slapp vi å investere, sier Eide.

  Hjelper studenter

  Til gjengjeld hjelper Eide og Bryhni doktorgradsstudenter ved norske institusjoner. Men det er først og fremst den kommersielle teften som har ført selskapet dit det er i dag.
  – Vi har våget å tenke industrielt og kommersielt helt fra starten. For en akademiker er det kanskje ikke rasjonelt å tenke sånn, men vi har hatt veldig fokus på det, sier Eide.

  Jakter på nye Gaseller

  I 2007 solgte de 3d-Radar til det amerikanske forsvarsselskapet Curtiss-Wright for 70 millioner kroner – en svært god pris i betraktning av at omsetningen året før var på 1,4 millioner kroner. Pengene har gründerne investert i tre nye selskaper. – Vi jakter det som kan bli nye Gasellebedrifter, sier Haakon Bryhni til Dagens Næringsliv.

  Kjøp Gaselle-listen fra Soliditet

  Selg til de bedriftene som vokser mest! Soliditet har oppdatert informasjon om alle Gaselle-bedriftene: Navn, adresse, telefonnummer, kontaktpersoner, økonomisk informasjon og mye mer. Bestilling: Du kan bestille Gaselle-filen ved å sende en e-post til: kundeservice@soliditet.no

  Les alt om Gasellene her

  Vekstbedriftene blir rangert årlig av Dagens Næringsliv. Soliditet AS henter inn foretaksdataene og gjør analysen.

  Slik blir en vinner til:

  • Alle bedrifter som oppfyller kriteriene til å bli Gaselle blir plukket ut av Soliditet.
  Det går ikke an å melde seg på.

  • Hvis organisasjonsnummeret endres, for eksempel pga. ny organisasjonsform, faller selskapet ut av gruppen som kan bli Gaselle.

  • Rene eiendomsselskaper, investeringsselskaper, offentlig forvaltning og holdingselskaper er ekskludert.

  • Poengberegningen: Vekst i omsetning fra 2006 til 2007, fra 2007 til 2008 og fra 2008 til 2009 blir rangert. Det blir også veksten for hele perioden. Omsetningsveksten for hele perioden veier tyngst. Dessuten tas det hensyn til Soliditets rating og til eventuelle revisoranmerkninger.