AAA-Magasinet

  Nettmagasinet det lønner seg å lese.
   

  Rykende, ferske ligningstall om deg og 4,1 millioner andre nordmenn

  Onsdag 20. oktober blir skatteligningen for 2009 for Norges befolkning lagt ut. Ferske tall gir deg et enda bedre grunnlag for korrekte beslutninger.

  Skatteligningen-2010-AAA-Soliditet-464

  – I løpet av onsdagen er dermed tallene tilgjengelig for alle våre kunder som har tilgang til personprodukter, opplyser datakvalitetsansvarlig Tore Lia i Soliditet.

  Offentlig tilgjengelig

  4 152 000 personer ble lignet i 2008, 2009-tallet er trolig noe høyere. – Ligningen vil som tidligere være offentlig tilgjengelig via en rekke nettsteder, mens man som kjent må ha en saklig grunn for å få tilgang til ligningen hos oss, sier Lia. Erfaringsmessig er skatteligningen ellers en stor sak i media, med et stort antall ulike saker basert på de nye ligningstallene.

   Stor betydning for kundene

  – Skatteligningen er et informasjonselement i personopplysningen som er av stor betydning for våre kunder, enten den blir brukt som et frittstående element eller som en variabel i våre scorekort, understreker Lia. – I praksis er denne informasjonen av avgjørende betydning for om Soliditet-kundene sier ”ja” eller ”nei” til å gi privatpersoner kreditt.

  Viktig for enkeltpersonforetak

  Skatteligningen av personer innvirker også selvfølgelig på vurderingen av enkeltpersonforetak, fordi innehaveren har det fulle og hele økonomiske ansvaret for virksomhetens forpliktelser. Her skilles det ikke mellom personens private og næringsrettslige ansvar.

  Ikke helt i mål

  De fleste lønnstakere og pensjonister har fått skatteoppgjøret i juni, mens resten har fått dette på høsten. Likevel er man ikke helt i mål: – Noen personer har fortsatt ikke fått fastsatt ligningen sin, forteller Tore Lia. – Hvis vi ikke får en ekstra oppdatering senere i høst, vil vi få dette i januar 2011.

  Flere skatteoppgjør?

  Regjeringen foreslår å åpne for at skatteoppgjøret for personlige skattytere kan sendes ut i flere puljer enn de to man har i dag. – Ved å gjøre dette, vil skattyterne få bedre service, samtidig som fleksibiliteten i skattemyndighetenes arbeid øker, har finansminister Sigbjørn Johnsen uttalt.

  Mer informasjon:

  Kontakt Tore Lia i Soliditet. Tlf. 22 45 93 00. E-post: tore.lia@soliditet.no