AAA-Magasinet

  Nettmagasinet det lønner seg å lese.
   

  Ny inkassorekord i 2011

  444.000 flere inkassosaker sammenliknet med 2010. Kilde: Dinside.no

  inkasso_inkrevd_sum_561613b

  Vi skylder 63 milliarder

  Antallet inkassosaker gikk opp med totalt 444.000 saker sammenliknet med 2010. Dette tilsvarer en økning på 8,6 prosent. Ved utgangen av 2011 var forsatt 63,18 milliarder kroner til innkreving hos inkassoforetakene.

  218.000 dårlige betalere

  DinSide har tidligere skrevet om at hele 218.000 nordmenn er registrert som dårlige betalere. Men antakelig er ikke dette hele forklaringen på inkasso-rekorden for i fjor.

  Finanstilsynet mener nemlig at mange bedrifter har innskjerpet rutinene sine, og at ubetalte krav blir sendt raskere til inkasso. De skriver i sin pressemelding at ubetalte krav går til inkasso uten forutgående purring ettersom det ikke er lovpålagt å sende dette.

  Dessuten bruker flere bedrifter nå andre selskaper til innkrevingsarbeidet, mens de tidligere ble drevet inn av bedriftene selv. Dette fører til at flere misligholdte regninger blir innrapportert til Finanstilsynet på grunn av inkassoforetakenes rapporteringsplikt.

  Gjør dette når du sliter med økonomien

  Skulle du slite med økonomien og pådra deg betalinsanmerkninger, trenger ikke alt håp om en normal økonomisk hverdag være ute.

  For noen år siden ble det åpent for at alle som hadde pådratt seg betalingsanmerkninger, kunne kvitte seg med dem. Og veien til en hverdag som god betaler er egentlig ganske enkel: Betal regningene dine. Så fort du gjør opp for deg, forsvinner nemlig anmerkningene. Da kan du igjen søke om boliglån, kredittkort og liknende.

  Kilde: Dinside.no / Finanstilsynet