AAA-Magasinet

  Nettmagasinet det lønner seg å lese.
   

  Høytlønte kvinner er de nye betalingsverstingene

  Likestillingen brer om seg i større og større grad i samfunnet, og kvinner er i ferd med å adoptere de negative vanene til mennene. Statistikk fra AAA Soliditet viser at kvinner er de nye betalingsverstingene, og flere og flere har problemer med å gjøre opp gammel gjeld. KILDE: E24.no

  shopping-betalingsanmerkninger-AAA-Soliditet-kredittsjekk-betalingsanmerkning

  - Det er høytlønte kvinner med inntekt over 500 000 som har størst økning i antall betalingsanmerkninger for uoppgjorte regninger. Økningen i denne gruppen er på hele 77 prosent siste fire år, sier adm dir. Frode Berg i AAA Soliditet.

  Stadig flere kvinner i luksusfellen 

  Drøyt 79 000 kvinner i Norge har en betalingsanmerkning 8. mars, ifølge tall fra AAA Soliditet. Fortsatt er menn dårligere betalere enn kvinner, for det er nemlig 139 000 menn som har betalingsanmerkninger. Men dette er i endring, og de siste fire år har betalingensanmerkninger økt med 22,3 prosent for kvinnene, og 18,3 for mennene. Og det er altså de høytlønte kvinnene som øker mest.

  -Kvinner begynner å få den samme økonomien med de samme vanene som mennene. Det betyr gjerne høyt forbruk og lite orden og kontroll på egen privatøkonomi, noe som igjen leder mange kvinner inn i et betalingsuføre, sier Frode Berg

  Personlig konkurs

  Betalingsanmerkninger kan få konsekvenser for privatøkonomien din. Det kan føre til at du får vanskeligheter med å få boliglån og kredittkort. Enkelte arbeidsgivere å sjekke også din privatøkonomi for å se at økonomien er ok.

  - I ytterste konsekvens kan betalingsanmerkninger føre til personlig konkurs eller behov for en gjeldsordning, sier Frode Berg.

  LES MER på E24.no

  Mer informasjon?

  Kontakt adm. dir. Frode Berg i AAA Soliditet. Mobil: 97598037. E-post: frode.berg@soliditet.no

  AAA Soliditet AS er Nordens ledende og eldste kredittopplysningsforetak. Vi hjelper våre kunder med å redusere kredittapene og finne nye, lønnsomme kunder. AAA Soliditet AS er en del av Bisnode AB, som er et svenskeid selskap med omsetning på NOK 4 mrd. AAA Soliditet har kontorer i Oslo og i Moss og har 125 ansatte i Norge.