AAA-Magasinet

  Nettmagasinet det lønner seg å lese.
   

  Boktips: Odd Harald Hauge med ny thriller om finanshaiene på Aker Brygge

  Sommerlektyre for folk som savner finansmiljøet i ferien.

  Løgnere-Hauge-464x258

  Odd Harald Hauge, mannen bak den kritikerroste debuten «I tyvenes tid» (2009), er tilbake for fullt. I hans nye thriller «Løgnerne», som er en fortsettelse av «I tyvenes tid», får vi oppleve finanssvindel med etterfølgende sjelekvaler. Ypperlig sommerlektyre for den som måtte savne finansmiljøet i ferien.

  Der alt er mulig

  Odd Harald Hauge skriver drivende godt, slik at det blir vanskelig å legge fra seg boken. Hauge gir en herlig miljøbeskrivelse av de pengegale finanshaiene på Aker Brygge. Der alt er mulig, og penger aldri noen hindring.

  Dypdykk i Oslos finansmiljø

  Forfatteren dykker ned i Oslos finansmiljø i thrilleren «Løgnerne». Vi møter Norges beste finansmegler og Norges råeste finansjournalist. Kyniske og pengegale svindler de til seg hundrevis av millioner – for så å måtte leve i frykt for å bli tatt av politiet eller drept av de andre aktørene i svindelen. Vi følger finansjournalisten Lars Lande inn i en fredløs tilværelse. Via sin stjernemeglerkompis Anders Alme får Lande et tilbud han ikke kan motstå. Et tilbud om ferskpressede penger som ingen vil savne.

  Verdiløse penger

  Men Lars Lande oppdager at han ikke kan bruke pengene til noe som helst. Dersom han kjøper noe av virkelig verdi, vil ligningsmyndighetene reagere. Han har gjort seg til tyv – uten at han får noe igjen for det. Han får lite glede av pengene, men mange bekymringer.

  Ennå ikke lest ”I tyvenes tid”?

  Odd Harald Hauges kritikerroste debutbok fra 2009 er stadig aktuell. Les den i sommer – enten du befinner deg på et eksotisk reisemål eller slapper av på din egen balkong i Oslo. Eller holder deg innendørs en regnværsdag.

  Kjente rikinger i kulissene

  ”I tyvenes tid” er også en thriller fra finansmiljøet, der selve plottet er en stor svindel  med Oljefondet og russisk mafia som aktører. I kulissene finner vi imidlertid mange av finanslivets mest kjente menn og kvinner. I denne boka og i ”Løgnere” er det ikke vanskelig å kjenne igjen kjente navn som skipsreder John Fredriksen, hotelleier Petter Stordalen og aksjeinvestor Øystein Stray Spetalen, skriver Nettavisen.

  Bursdagsfeiring til 30 millioner

  Det tegnes et bilde av et nesten perverst pengebruk, der en bursdagsfeiring med privatjet til Saint Tropez koster bortimot 30 millioner kroner – arrangert av festfirmaet TakeOff – ikke ulikt tidligere Se og Hør-journalist Odd Sørlis firma OffPiste.

  Nesten som å være med!

  Stikkord for begge bøkene er innlevelsen forfatteren gir leserne, f.eks. når Anders og Lars er ute og nyter noen av verdens beste rødviner, fester i Saint Tropez og bor på Londons beste hoteller. Det er nesten som man sitter på bordet ved siden av og fornemmer deres fråtsing i dyre viner.

  Forfatter med innblikk i miljøet

  Begge bøkene gir et unikt, og sjeldent godt innblikk i det norske finansmiljøet både på godt, og kanskje særlig på vondt. Griske meglere, grådige sjefer, blonde "gold-diggers", enorme inntektsmuligheter – og et luksusliv som er fjernt fra oss “vanlige”. Forfatteren har tydeligvis et usedvanlig godt innblikk i dette miljøet.

  Bøkene gir oss et unikt  innblikk i hvordan de rikeste av de rike i Norge lever. Der bare én ting synes å telle: PENGER!

  Pressemann, eventyrer og forfatter

  Odd Harald Hauge er siviløkonom, norsk pressemann og forfatter. Han er en av grunnleggerne av Nettavisen, der han også var ansvarlig redaktør. Tidligere har han vært journalist og redaktør i Kapital, og økonomiredaktør i Aftenposten.

  Hauge er kjent for sin store friluftsinteresse. Han gikk til Sydpolen sammen med Cato Zahl Pedersen og Lars Ebbesen i 1994. Det gikk det trolig ikke fullt så hett for seg som i Oslos finansmiljø.

  Odd-Harald-Hauge-200-Løgnere