AAA-Magasinet

  Nettmagasinet det lønner seg å lese.
   

  70% flere AS-er

  Hittil i år er det etablert nesten 70 prosent flere AS-er enn på starten av fjoråret. Kilde: E24.no/Finansavisen

  Nye-bedrifter-464

  I løpet av årets tre første måneder har det blitt registrert 7.000 nye aksjeselskaper i Norge. Dette er en oppgang på nesten 70 prosent sammenlignet med samme periode i 2011, skriver Finansavisen.

  Den markante oppgangen kommer etter at næringsminister Trond Giske har gjort det betydelig billigere å etablere et AS. Fra nyttår har kravet til aksjekapital blitt satt ned fra 100.000 kroner til 30.000 kroner.

  - Det er tydelig at mange gründere har latt seg inspirere til å starte ny næringsvirksomhet, og regjeringens nye regler har gjort det enklere å registrere et aksjeselskap, sier administrerende direktør Frode Berg i AAA Soliditet til Finansavisen.

  Dropper revisor

  Næringsministeren har også gjort det valgfritt å benytte revisor. Til tross for dette, er det fortsatt en del som frivillig velger å bruke revisor. Det store flertallet, rundt 80 prosent, av de nyetablerte aksjeselskapene med kapital under 40.000 kroner, valgte å droppe revisor i årets første kvartal. Dette ligger i selskapenes natur da dette er en kostnad de kan unngå som et lite AS.

  Blant større bedrifter med aksjekapital som tilfredsstiller det gamle kravet på 100.000 kroner er andelen betydelig lavere, på rundt 44 prosent.

  Kilde: E24.no/Finansavisen